niedziela, 15 lutego 2015

Jogurt z owocami i amarantusem

Nie wiem jak u Was, ale w naszym zamrażalniku nadal roi się od malin i truskawek z zeszłego lata. Wprawdzie to nie to samo co świeże, ale te mrożone owoce też mają swój urok. Maliny dodaje do domowego kiślu dla dziewczynek i muffinków. Polecam też mrożone owoce jako dodatek do jogurtu - można szybko wyczarować zdrowy i smaczny deser.

Jogurt z owocami i amarantusem

SKŁADNIKI:
2 szklanki jogurtu (polecam jogurt typu greckiego-jest gęsty i nie jest kwaśny)
1 szklanka mrożonych, czerwonych owoców
1 łyżka miodu
2 łyżki poppingu z amarantusa

PRZYGOTOWANIE:
Owoce układamy na sitku nad miseczką i zostawiamy do rozmrożenia.
Wodę z sokiem która została na dnie miseczki mieszamy dokładnie z podgrzanym lekko miodem aż uzyskamy jednolity sos.
Jogurt układamy do miseczek, nakładamy na wierzch owoce i polewamy miodowym sosem. Na wierzch obsypujemy amarantusem. Gotowe :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz