wtorek, 25 listopada 2014

Zupa miso

Kocham tę zupę za wyrazisty smak, za chrupkość glonów wakame, za tofu i słodką marchew.
Jeśli jeszcze jej nie znacie - spróbujcie. Bomba witaminowa w przepysznym wydaniu.

Zupa miso


SKŁADNIKI:
1,5 l wody
2 duże garści glonów wakame
4 łyżki pasty miso
mały kawałek selera
1/3 pora
2 marchewki
4 łyżki słodkiej kukurydzy
1/2 kostki tofu
dymka

PRZYGOTOWANIE:
Wlewamy wodę do garnka, dodajemy do niej marchew pokrojoną w słupki, kawałek pora i selera, kukurydze oraz glony.Gotujemy około 20 minut po czym dodajemy pastę miso i mieszamy.
Zupę podajemy z tofu pokrojonym w drobne kostki oraz z dymką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz