Na dodatek wygląda atrakcyjnie i apetycznie.
Dzieciaki zachwycone bo podane fajnie i kolorowo. Zjadły do ostatniego okruszka kaszy.
Papryka faszerowana jarmużem, cukinią i kasza kuskus
SKŁADNIKI:
2 papryki ramiro
1/2 małej cukinii
miseczka jarmużu
ząbek czosnku
1 szalotka
1/2 szklanki kaszy kuskus
odrobina oliwy z oliwek, sól
PRZYGOTOWANIE:
Papryki umyć, przekroić na pół i usunąć nasiona. Lekko posolić i grillować po kilka minut na każdej stronie.
Jarmuż umyć, osuszyć i porwać na drobne kawałki usuwając grube łodygi. Cukinie i szalotkę pokroić w drobną kostkę. Dusić na patelni na oliwie z oliwek z odrobiną soli i wyciśniętym ząbkiem czosnku.
Kuskus zalać 1/2 szklanki wrzątku i przykryć miseczkę na 5 minut.
Wymieszać warzywa z gotową kaszą kuskus i tym farszem wypełnić zgrillowane papryki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz