Polecam Wam ten przepis na makaron ryżowy. W zaledwie 10 minut macie pyszne, sycące i pięknie wyglądające danie. Takie, do którego aż chce się wracać!
Makaron ryżowy
z porem, kiełkami, tykwą i rzodkwią marynowaną
SKŁADNIKI:
150 g makaronu ryżowego
1 szklanka pora pokrojonego w cienkie półplasterki
1 szklanka kiełków na patelnie
1/2 szklanki tykwy marynowanej (pokrojonej w drobne kawałki)
1/2 szklanki rzodkwi marynowanej (pokrojonej w krótkie słupki)
1 łyżka oleju
2 łyżki posiekanej pietruszki
1 łyżka sezamu
2 łyżki sosu teriyaki
4 duże łyżki sosu sojowego
PRZYGOTOWANIE:
Makaron wrzucamy do miski z gorącą wodą na 5 min. W tym czasie kroimy warzywa i siekamy pietruszkę. Makaron odcedzamy.
Do woka na rozgrzany tłuszcz wrzucamy kiełki i pora a po 2 minutach tykwę i rzodkiew. Dodajemy odcedzony makaron oraz sos teriyaki i sojowy. Dokładnie mieszamy i trzymamy na woku (ew patelni) jeszcze 2 minuty. Podajemy z pietruszką i sezamem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz