Makaron & kurki w kremowym sosie ze szpinakiem
SKŁADNIKI (2 porcje):
200 g makaronu
3 garści kurek
1/2 cebuli
1 łyżka masła
3 łyżki serka mascarpone
szczypta soli, świeżo mielony pieprz
4 garści drobnego szpinaku
PRZYGOTOWANIE:
Makaron gotujemy al dente. Kurki oczyszczamy i osuszamy. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy na nie kurki i pokrojoną w kostkę cebulkę i dusimy około 10-15 minut (w zależności od tego czy mamy bardzo maleńkie czy też większe grzyby). Zdejmujemy pokrywkę, dodajemy mascarpone i trzymamy na patelni jeszcze kilka minut. Następnie dodajemy umyty i osuszony szpinak i lekko go solimy, całość mieszamy.
Po 2 minutach wrzucamy ugotowany i odsączony makaron i mieszamy go dokładnie z sosem
Podajemy ze świeżo zmielonym pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz