niedziela, 3 sierpnia 2014

Płatki amarantusowe z konfiturą i morwą białą

Kolejny pomysł na szybkie z zdrowe śniadanie. Płatki zasmakowały nie tylko mi ale przede wszystkim dziewczynkom. Najbardziej smakowała im morwa, słodka, delikatna, o fajnej teksturze i przyjemnym smaku.
Tych płatków nie polecam dosładzać miodem przy gotowaniu- konfitura, morwa i rodzinki nadadzą wystarczająco dużo słodyczy.

Płatki amarantusowe z konfiturą i morwą białą

SKŁADNIKI:
2 szklanki mleka (krowie lub roślinne)
3 łyżki płatków amarantusowych
3 łyżki poppingu z amarantusa
2 łyżki konfitur domowych (użyłam truskawkowej, polecam też jagodową)
garść morwy białej
garść rodzynek

PRZYGOTOWANIE:
Mleko zagotować. Dodajemy płatki amarantusowe i gotujemy na małym ogniu około 15 minut często mieszając. Dodajemy 2 łyżki poppingu i mieszamy dokładnie. Nakładamy płatki, posypujemy poppingiem, morwą i rodzynkami i dekorujemy konfiturą.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz