Smoothie jaglane z malinami i mlekiem ryżowym
SKŁADNIKI (2 porcje):
3 łyżki kaszy jaglanej surowej
1 1/3 szklanki mleka ryżowego (można zastąpić innym roślinnym lub krowim)
2 łyżeczki miodu
2 szklanki malin
1 łyżeczka wiórek kokosowych
PRZYGOTOWANIE:
Kasze jaglaną przelać gorącą wodą, odcedzić. Zagotować w rondelku ze szklanką mleka i miodem często mieszając. Gdy kasza wchłonie już całe mleko zdejmujemy z ognia i odstawiamy do przestygnięcia. 1/3 ugotowanej kaszy rozdrabniamy blenderem z 1/3 szklanki mleka. W oddzielnym naczyniu pozostałą kaszę rozdrabniamy blenderem z malinami. Nakładamy do szklanek- w pierwszej kolejności część malinową, następnie mleczną. Dekorujemy malinami i wiórkami kokosowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz