czwartek, 24 lipca 2014

Płatki jaglane z otrębami żytnimi z dodatkiem poziomek i borówek

Ostatnio na śniadanie poza kanapkami z awokado królują płatki jaglane. Bardzo posmakowały dzieciakom i za każdą porcją staram się je nieco urozmaicać- dodając inne owoce, inny popping albo dosypując otręby.

Płatki jaglane z otrębami żytnimi
z dodatkiem poziomek i borówek


SKŁADNIKI (2 porcje)
2 szklanki mleka (roślinne lub krowie)
4 łyżki płatków jaglanych błyskawicznych
1 łyżka miodu
1,5 łyżki otrębów żytnich
3 łyżki poppingu z amarantusa (amarantus ekspandowany)
garść poziomek
garść borówek

PRZYGOTOWANIE:

Mleko zagotować, zmniejszyć ogień do minimum dodać miód i wsypać płatki cały czas mieszając. Gotujemy 2-3 minuty aż płatki będą gotowe. Dodajemy amarantusa i mieszamy. Podajemy z poziomkami, borówkami i odrobiną poppingu z amarantusa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz