sobota, 19 lipca 2014

Spaghetti pomodoro

Lekkie, proste, pyszne!
Poza tym to niezwykle szybkie danie. Sos do makaronu zrobicie zanim makaron zdąży się zagotować:)

Spaghetti Pomodoro

SKŁADNIKI (2 porcje)
200 g makaronu
1,5 szklanki (puszka) krojonych pomidorów 
łyżka oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
garść liści bazylii
parmezan

PRZYGOTOWANIE
Makaron wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. W tym czasie robimy sos: na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i wyciskamy czosnek. Po chwili dodajemy pomidory i mieszamy. Dodajemy pokrojone drobno liście bazylii. Makaron ugotowany al dente odcedzamy i wrzucamy na patelnie. Mieszamy dokładnie z sosem i nakładamy. Podajemy z liśćmi bazylii i świeżo startym parmezanem.


1 komentarz:

  1. Ulubione danie Zosi :) Z tym, że u nas występuj jako penne pomodoro lub fusilli pomodoro :)

    OdpowiedzUsuń