wtorek, 15 lipca 2014

Sałata z morelami i musem poziomkowym

Polecam tą lekką i słodką sałatkę jako wieczorną przekąskę (np do pieczywka czosnkowego i kieliszka wina) lub jako dodatek do obiadu. Świetnie komponuje się z serami, podawałam ją do pieczonego camemberta.

Sałata z morelami i musem poziomkowym

SKŁADNIKI:
1 sałata masłowa
4-5 moreli
1/2 szklanki poziomek
3 łyżki soku z cytryny
1 łyżka miodu

PRZYGOTOWANIE:
Sałatę i owoce myjemy i osuszamy. Sałatę rwiemy na drobne kawałki. Dodajemy pokrojone drobno morele i sypiemy poziomkami. Pozostałe poziomki gnieciemy w garnuszku, dodajemy do nich sok z cytryny i miód i mieszamy do uzyskania jednolitego musu. Polewamy sałatkę sosem poziomkowym i podajemy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz