piątek, 13 czerwca 2014

Chrupki z ciecierzycy

Macie ochotę na coś do chrupania ale jednocześnie zdrowego? Polecam Wam przepyszne chrupki z ciecierzycy, z zewnątrz o chrupkiej skorupce a w środku cudownie delikatne.
Nasze dziewczynki też chętnie się nimi zajadają co niezwykle sobie cenie- chciałabym, żeby po właśnie tego typu przekąski sięgały. Starsza upomina się wręcz o nie i jak tylko znajdzie w szafce ciecierzyce to staje z nią przy piekarniku krzycząc: "Mama, tu! Chrupy!" :)

Chrupki z ciecierzycy


SKŁADNIKI
1,5 szklanki ciecierzycy (odsączonej, ugotowanej bądź z puszki)
2 łyżki oliwy z oliwek
zioła (prowansalskie, suszona pietruszka, tymianek)
PRZYGOTOWANIE
Odsączoną ciecierzyce wsypujemy do miseczki. Obtaczamy w oliwie i ulubionych ziołach. Wysypujemy na blachę na papier do pieczenia. Pieczemy 20-25 minut w 200 stopniach.

1 komentarz:

  1. Właśnie robie…dodałam trochę startego sera Grana Padano..ciekawe jak wyjdą…zapach cudowny :)

    OdpowiedzUsuń